We zetten ons in om het milieu te helpen door middel van verschillende methoden, zoals milieuvriendelijke verpakkingen of recyclingprogramma’s.
Hieronder leest u meer over onze initiatieven.

 
Milieuvriendelijke verpakkingen

We proberen de kleinst mogelijke verpakking te gebruiken en zorgen er toch voor dat uw pakket veilig op zijn bestemming aankomt. Onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede en recyclebare dozen. Bovendien zijn de verpakkingspinda’s die in de dozen worden gebruikt,
zijn oplosbaar in water, wat betekent dat ze volledig oplossen in water.

Tweedekans prodcuten een tweede kans geven

Refurbished Apple iPhones van de hoogste kwaliteit. Dat is waar Renewd voor staat. Daarnaast is Renewd het enige merk dat aantoonbaar gebruik maakt van 100% originele Apple onderdelen. De beste keuze voor je volgende smartphone: een Renewd Apple iPhone!

Je bespaart niet alleen op de kosten bij de aankoop van je Renewd Apple iPhone, maar je draagt ook je steentje bij aan het milieu. Wist je dat er bij de productie van één nieuwe iPhone 100 liter water, 134 kilo aan grondstoffen en meer dan 55 kilo aan CO2-uitstoot komt kijken? Dit bespaar je bij de aankoop van een Renewd Apple iPhone, want zo krijgt de iPhone een tweede leven. Het duurzame alternatief voor je volgende smartphone: Een Apple iPhone van Renewd!

Recyclingprogramma

Wanneer u witgoed of grote keukenapparatuur bij ons bestelt, nemen wij uw oude product graag mee bij het afleveren van uw nieuwe. Zo is het recyclen van zo’n groot en potentieel zwaar artikel voor jou geen gedoe en helemaal gratis! Als wij langskomen voor de levering van uw bestelling, vragen wij u om uw oude apparaat schoon en droog en/of ontdooid bij de voordeur klaar te zetten. Wij zorgen ervoor dat uw apparaat wordt meegenomen voor recycling door Wecycle.

Wecycle

Wecycle is de Nederlandse non-profitorganisatie die de inzameling en recycling organiseert van elektronisch afval (zogenaamde ‘e-waste’). Deze organisatie wordt gecontroleerd door de rijksoverheid en is in bezit van een WEEELABEX certificering.

Naast dat wij met Wecycle een bijdragen leveren aan de circulaire economie door het recyclen van grondstoffen en materialen, dragen wij zo ook bij aan de sociale economie. In de Wecycle Service Centers, waar apparaten worden gesorteerd en gedemonteerd, zijn ook mensen werkzaam die bezig en begeleid worden naar hun terugkeer op de algemene arbeidsmarkt.

Zo proberen wij met onze gratis recycling service een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

wecycle resultaten recycling 2015 op afbetaling